You are here

JOB, a research practice

Residentie: 28/08> 2/09/2017

Thiago Antunes at Zsenne Artlab

Showing and apéro Friday/Vrijdag 1st September: 19:00 > 22:00

Engl. below  Fran. plus bas

Thiago Antunes is deze week in residentie in ZSenne ArtLab.
Vrijdag toont hij het resultaat van een week onderzoek aan het publiek en ook om zijn creatieproces van « Job » voor te stellen.
Hij onderzoekt gevoelens van fysieke beperkingen met de immigratie-administratie en haar praktijken in het achterhoofd.
Hij toont een installatie in de kelder en in de galerij blijven de sporen van de experimenten zichtbaar.
Documentatie over het creatieve proces is beschikbaar.
 

Thiago Antunes werkt rond performatieve spelen. Hij zal tijdens zijn residentie een paar sessies aanbieden van een nieuw project, en op vrijdag 1 september een avond om de eerste resultaten aan het publiek te tonen. Thiago is gefascineerd door de creativiteit van de immigratie- administraties en hij  willen onderzoeken hoe het lichaam reageert op bewegingsbeperking,  gedwongen integratie,  het leren van een nieuwe taal en alles wat er bij komt kijken als men zich moet aanpassen aan een nieuw land.  Vanuit zijn positie als buitenaards wezen ontwerpt hij ludieke performances die gïnspireerd zijn door migratie bureaucratie en BDSM praktijken, waarbij hij een speculatieve ruimte maakt waar wet en subversiviteit door mekaar lopen.
In zijn week residentie zal hij een game uitlijnen, voorlopig JOB genoemd, dat de vorm aanneemt van een ontsnappingsspel in de kelder van ZSenne Artlab, een samenspel waarbij deelnemers puzzels moeten oplossen en taken uitvoeren om te kunnen ontsnappen uit een kamer.

In samenwerking met Matteo De Blasio

Sessies: dinsdag 29/08 en woensdag 30/08 om 19.00u en 20.30u.
Eindpresentatie: vrijdag 1 september 2017  18.00 > 22.00u

https://www.instagram.com/thiago_antuness/

Finishing the week residency at Zsenne, Thiago Antunes will be hosting an evening for sharing the process of creation of "Job", among drinks and snacks.
The installation developed at the basement will be open for visits, with the traces of the games performed during the week, and the documentation of the creation process.
https://www.instagram.com/thiago_antuness/

Finissant la résidence de la semaine à Zsenne, Thiago Antunes accueillera le public pour partager le processus de création de «Job».
L'installation développée au sous-sol sera ouverte aux visites, des traces des expériences réalisés pendant la semaine et de la documentation du processus de création seront mis à disposition.
https://www.instagram.com/thiago_antuness/