You are here

Sarah Manente & Marcos Simoës

Pics final week Sitting with the body  Heike Langsdorf here

 

marcelomardonesweb klResidentie 17/2 > 2/3/2014

Showing 1/3/2014
This place vertrekt van het idee van ‘displacement’ als motor, vector, generator van fysieke beweging, zingeving en waardesysteem. In hun nieuw project willen Sara Manente en Marcos Simoes het begrip toepassen op de nabijheid tussen dingen, en dingen die in relatie staan tot elkaar. Bijvoorbeeld alle elementen uit een artistieke creatie: objecten, performers, woorden en publiek. Volgens hen kan"This place" op verschillende momenten aanwezig zijn: de virtuele ruimte tussen de partners in een i artistiekkoppel, de constellatie van de ontmoeting tussendezepersonen, de ruimte van de overdracht, het wederzijds begrip / onbegrip en zelfs de plaats waar paranormale communicatie het werk beïnvloedt. Op elke locatie willen de makers vorm geven aan een performatieve situatie, en het resultaat ervan tonen als een tijdelijk object – en niét als een work in progress.
Manente en Simoes nodigen telkens een ‘artistiekkoppel’ uit om met hen samen te werken. Die koppels kunnen (dichte) collega’s zijn, of werkelijke partners. Gedurende twee weken delen zij een werkplek en een gemeenschappelijke praktijkvoor de ‘displacement’ met als doel deze te hervormen toteen nieuw objectvoorhetpubliek. De uitnodiging om bij het project aan te sluiten kan worden gevolgd door een tegenvoorstel, een eerste 'verplaatsing' van het project zelf. Het doel van dit project is om op elk moment en bij elke ‘verplaatsing’ “this place” te vinden. Het project omvat elke variatie en alle variaties samen.

info: http://www.mokum.be/nl/artist/Sara_Manente___Marcos_Simoes/This_Place.html

 

CREDITS

Concept/creatie: Sara Manente & Marcos Simoes 
Performance/creatie van de afgelopen en komende voorstellingen:
Marc Vives & Aimar Pérez Gali (26.07.2013)
Guillem Mont de Palol & Jorge Dutor (16.11.2013)
Lilia Mestre & Davis Freeman (12.12.2013)
Jaime & Norberto Llopis, Marcos Navarro (18.01.2014)
Mette Edvardsen, Philippe Beloul & Heiko Gölzer (1.03.2014) in ZSenne
Edurne & Clara Rubio (20.03.2014)
Onderzoeksperiode: Kyung Ae Ro & Jeong Eon-ji
Productie: CABRA vzw 
Uitvoerend producent: Mokum vzw
Met de steun van l’Estruch (Sabadell), Workspace Brussels, Wp Zimmer (Antwerpen), Zsenne Artlab (Brussel), Kunstencentrum BUDA (Kortrijk).
Onderzoek ondersteund door Asian Arts Theatre's 2012 Project Development Initiative, funded by Office for Hub City of Asian Culture in Korean Ministry of Culture, Sports and Tourism
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap
Met dank aan Bains Connective Brussel, la Poderosa (Barcelona)